Naslovna » BG servis » Novodizajnirane kante i korpice za otpad u centru grada

Novodizajnirane kante i korpice za otpad u centru grada

Završeno je idejno rešenje novih kanti i visećih korpica za otpad, namenjenih baš za ulice Beograda. Građani će moći da ih vide i koriste od danas.

Za razliku od dosadašnjih, nove kante i korpice će biti postavljene na razdaljini manjoj od 50 metara, tako da ni nesavesni sugrađani više neće imati „izgovor“ da otpad bacaju na ulice i tako prljaju svoj grad, saopštavaju iz „Gradske čistoće“.

JKP „Gradska čistoća“ će prvom akcijom postaviti 850 novodizajniranih kanti i korpica, koje će omogućiti da grad bude čistiji, a svojim izgledom da bude i lepši. „Čistoća“ će tu akciju nastaviti tokom celog proleća, kako bi beogradske ulice dobile što više novodizajniranih kanti.

Ovo preduzeće apeluje na sve sugrađane da koriste nove kante i korpice za otpad. Da žvakaće gume zaviju u papirić pre nego što ih bace. Da ugase cigarete u pepeljaru koju ima svaka novodizajnirana kanta i viseća korpica, kako se smeće ne bi zapalilo, i da na taj način daju doprinos kako čuvanju gradskog inventara tako i čistoći našeg grada. (Beoinfo)