Naslovna » Turizam » Otvaranje turističke sezone u Skadarliji

Otvaranje turističke sezone u Skadarliji

Svečana ceremonija otvaranja Skadarlije i podizanje skadarlijske zastave biće održano 20. aprila od 15.00 kod Skadarlijske česme. Ovom činu prethodiće defile poznatog belgijskog muzičkog ansambla „Les Chinels de Fosses-la Ville“ Knez Mihailovom ulicom od 11.00 do 12.00.

Atmosferu u Skadarskoj ulici dočaraće dame i gospoda u građanskim kostimima i oficiri u uniformama iz 19. veka. U donjem delu Skadarlije biće postavljene tezge sa rukotvorinama, šećerlemama i suvenirima. Orkestar policije u belim paradnim uniformama sviraće pesme o Beogradu, između ostalih, „April u Beogradu“ i „Beograde, Beograde, na ušću dveju reka ispod Avale“.

Program će voditi glumac Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića, dok će glumica Ljiljana Jakšić, u ulozi skadarlijske dame, na engleskom i francuskom jeziku pozdraviti goste. Turistički vodič u građanskom kostimu iz 19. veka vodiće posetioce i goste u pešačku turu Skadarlijom i pričaće detalje o znamenitim kućama i anegdote o čuvenim stanovnicima i gostima Skadarlije. Tokom obilaska, svaka kafana će se predstaviti na svoj način. Na prostoru ispred restorana „Dva jelena“ održaće se izložba minijatura Galerije „Babka“. Zabavno-umetnički program sa muzikom i igrom uz nacionalnu kuhinju biće organizovan u restoranu „Skadarlija“.

Povodom otvaranja turističke sezone u Skadarliji, Turistička organizacija Beograda je, uz pomoć i koordinaciju grada Beograda, organizovala dolazak, boravak i program boravka za predstavnike grada Brisela i opštine Ilo Sakre, sa kojom se beogradska opština Stari grad pobratimila pre 28 godina. Tokom trodnevnog boravka u Beogradu TOB im je organizovao razgledanje grada sa reke i iz otvorenog autobusa, kao i šetajuće razgledanje grada. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.