Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera rokenrol mjuzikla za decu „Milin poslić“

Premijera rokenrol mjuzikla za decu „Milin poslić“

Pozorišna predstava „Milin poslić“ premijerno će biti izvedena 23. aprila od 20.00 na sceni Dečjeg kulturnog centra u Takovskoj 8. Reprize su 24, 25. i 27. aprila od 17.00. 

U režiji glumca Ivana Jevtovića ovo je prvi rokenrol mjuzikl za decu u našoj zemlji, inspirisan temom iz dela „Meri Popins“. Priča je o Beogradu, tranzicionom vremenu u kom živimo, poremećenim porodičnim vrednostima i usamljenosti deteta nove generacije.

Autor teksta je Ljubinka Stojanović, koreograf Tamara Spasić Antonijević, scenograf Katarina Todović Krković, a kostimograf Sandra Jevtović Bugarin. U velikom glumačkom ansamblu igra 17 glumaca i igrača – Jelena Angelovski, Milan Bosiljčić, Stefan Buzurović i drugi.

Ex Yu rok hitovi su „upleteni“ u priču o devojčici Mili, čiji roditelji dolaze u sukob koji će se završiti razvodom. U novonastaloj situaciji, usredsređeni samo na sebe, roditelji prestaju da osluškuju Miline probleme i zbog toga nestaje bliskost između deteta i roditelja. Kroz priču o devojčici Mili, njenim roditeljima i dvema dadiljama, prikazane su tri generacije koje, svaka na svoj način, pokušavaju da se iskažu. Milin imaginarni prijatelj Odži, koji je pandan Meri Popins, tu je da se nesuglasice između roditelja sagledaju iz različitih uglova i da zajedno sa origami lutkicama pomogne Mili da vrati vrednost porodice. Odži uliva nadu i na šarmantan način komunicira sa publikom i pokazuje deci da je svaki problem rešiv i da iako smo mali možemo uticati na tok događaja.

Reditelj Jevtović je izjavio:
– Moja iskrena pobuda da napravim predstavu o sve prisutnoj negativnoj tendenciji razvoda, sa kojim me je suočavala moja ćerka već od njenog bivstvovanja u obdaništu pa i dan danas u osnovnoj školi. Naime, odrasli, odnosno roditelji, kako mi nazivamo velike koje srećemo u ovom životu, postali su mnogo sebični i nepristupačni nama maloj i velikoj deci. Napravili smo priču u kojoj roditelji čak zaboravljaju da je njihovom detetu rođendan, a tako bizarne situacije su, budimo iskreni, sve češće. Ali ovo je i zabavna predstava sa srećnim krajem, jer je urađena kao rok mjuzikl sa čuvenim pesmama iz mog detinjstva, koje su naravno uklopljene u dramu Ljubinke Stojanović. Odabrani amsambl veoma talentovanih glumaca izvodi niz zahtevnih kooreografija naše čuvene balerine i koreografa Tamare Antonijević Spasić.“ (danubeogradu.rs)