Naslovna » BG servis » Projekat „Infomap – šetnja ulicama Vračara“

Projekat „Infomap – šetnja ulicama Vračara“

U ponedeljak, 30. aprila u 12.00, u Kneginje Zorke 73, predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović sa članovima Veća obeležiće početak projekta „Infomap – šetnja ulicama Vračara“.

Projekat „Infomap – šetnja ulicama Vračara“ znači postavljanje specijalnih tabli na kojima je kratak istorijat svih naziva ulice u kojoj se tabla postavlja, sa fotografijama i biografijom ličnosti po kojoj je ta ulica dobila naziv. Na tablama je radi lakše orijentacije i mapa okolnih ulica sa obeleženim spomenicima kulture i zgradama koje treba posetiti ili videti. Sve informacije na tablama su na srpskom i engleskom jeziku, tako da je i strancima omogućeno da se orijentišu i saznaju interesantne podatke iz istorije našeg glavnog grada.

Pre godinu dana postavljene su dve eksperimentalne table u Baba Višnjinoj ulici. Izazvale su znatnu pažnju prolaznika, projekat je nastavljen obeležavanjem još 12 ulica u centralnom delu Opštine. Table iz projekta postavljene su i u Krunskoj, Njegoševoj, Kralja Milutina, Desanke Maksimović, Kneginje Zorke, Mutapovoj, Molerovoj, Koče Kapetana, Prote Mateje, Alekse Nanadovića, Braće Nedića i u Kursulinoj ulici.

Realizacija projekta „Infomap – šetnja ulicama Vračara“ je još jedan doprinos ulepšavanju grada i stvaranju boljeg života na Vračaru. (danubeogradu.rs)