Naslovna » BG špijun » Proleće na Zlatiboru

Proleće na Zlatiboru

Turistička organizacija „Zlatibor“ pripremila je, u saradnji sa hotelijerima i agencijama raznovrsan sadržaj za turiste tokom predstojećeg praznika na Vodicama ili nekom od planinskih izletišta. Obezbeđeni su i popusti do 20 %.

Ono po čemu je poznat, a u čemu većina gostiju najviše uživa su šetnje Zlatiborom, a ljubitelje ovih aktivnosti očekuju uređene i označene pešačke staze do vrha Čigote, do Tornika, a uređene su i staze do vodopada u Gostilju. Turističke agencije će organizovati izlete do obližnjih turističkih lokaliteta: Stopića pećina, Muzej pod otvorenim nebom Staro selo u Sirogojnu, vodopad u Gostilju, ski centar Tornik, Mećavnik i vožnja čuvenim „Ćirom“ po Mokroj Gori.

Prvog maja, opština Čajetina, Kulturno sportski centar „Čajetina“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ organizuju peti po redu Šljivovački sajam domaće rakije, popularnu Rakijadu. Sajam će se održati kod Osnovne škole u selu Šljivovici. Pored degustacije našeg nacionalnog pića, biće organizovan i bogat kulturno-umetnički program, uz izvorne pesme, trubački orkestar i druženje sa šljivovačkim domaćinima.

Tokom prvomajskih praznika posetioci Zlatibora će ponovo biti u prilici da svakodnevno uživaju na ski centru Tornik. Uzbudljiva je vožnja „tubing“ stazom, panoramsko razgledanje šestosednom žičarom, kao i u šetnja do planinskog vrha Tornik odakle je moguće uživati u jedinstvenom pogledu koji se pruža sa ovog mesta. Radno vreme centra, tokom nastupajućeg vikenda i prvomajskih praznika je, svakog dana, od 10.00 do 17.00, a očekuje se i lepo vreme. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.