Naslovna » Izlasci » Festivali » Prolećni Mediteraneo 2012, 5. i 6. maja

Prolećni Mediteraneo 2012, 5. i 6. maja

Festival vina, gastronomije i vinskog turizma, 2. Mediteraneo, biće održan u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ na Kalemegdanu, 5. i 6. maja od 12.00 do 22.00. Ulaz je besplatan.

Biće održana predavanja o značaju i ulozi mediteranske ishrane i pravilnom konzumiranju vina, u saradnji sa eminentnim stručnjacima iz sveta vinarstva, gastronomije, medicine, vinskog turizma i drugih oblasti. Posetioci će biti u prilici da isprobaju trajne delikatese, sireve, masline i jela i da degustiraju kvalitetna vina. Predstaviće se više od 70 izlagača, predavanja će obuhvatiti više od 60 tema, dok će u programima na bini učestvovati više od 200 učesnika.

Biće organizovane i praktične radionice, kulturni i muzički program u kome će učestvovati Maja Volk i Fado bend, Mediteraneo gitarski orkestar, Marry Gospel – međunarodni muzički hor, Nuestra Luz – plesna flamenko trupa, i drugi. Zatvaranja festivala obeležiće čuveni kabare Gorana Sultanovića „Putuj Evropo“.

Atraktivan deo manifestacije, u domenu gastro sekcije, biće projekat „Kulinarska radionica“. Mediteranski specijaliteti biće pripremani uz Školu kuvanja „Il Primo“, a žiri će biti publika koja će degustirati i ocenjivati napravljene specijalitete.

Organizator prolećnog festivala „Mediteraneo“ je „Style & Design Group“. (danubeogradu.rs)

loading...