Naslovna » BG servis » Radno vreme za prvomajske praznike

Radno vreme za prvomajske praznike

Dežurne prodavnice i samousluge u utorak, 1. maja, mogu biti zatvorene, dok će sledećeg dana raditi od 8.00 do 12.00. Navedeni trgovinski i ostali trgovinski i zanatski objekti, u dane Praznika rada, mogu biti otvoreni i raditi duže od navedenog radnog vremena, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu. Šoping centri Ušće i Delta City radiće normalno – od 10.00 do 22.00.

Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, osim objekata brze hrane koji se nalaze u stambenim zgradama, 1. i 2. maja mogu početi sa radom najranije od 6.00 i raditi najduže do 24.00, kao i emitovati muziku i priređivati muzički program najduže do 23.00. Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru utvrđenog maksimalnog radnog vremena i to 24 sata neprekidno.

Raspored, početak i završetak radnog vremena mora biti istaknut na ulazu ili na drugom vidnom mestu objekta u kome se obavlja delatnost, najmanje tri dana pre neradnog dana. (Beoinfo)