Naslovna » Izlasci » Pozorište » Pozorišni repertoari » Scena Carina – repertoar za april 2012.

Scena Carina – repertoar za april 2012.

Na novobeogradskoj Sceni Carina (MZ „Studentski grad“, Narodnih heroja 30, II sprat) biće odigrana predstava „Postojanje“ dva puta u aprilu.

U subotu, 7. i u utorak 10. aprila od 20.00 na repertoaru je predstava koja je nastala po tekstu Edvarda Bonda. Komad je režirao Dušan Popović, a uloge tumače Rade Ćosić i Vladimir Tešović.

Karte se ne naplaćuju, ali po želji se ostavlja prilog. Obavezne rezervacije zbog ograničenog broja mesta u sali na 065/2874-809 ili na burainadiranje@gmail.com. (danubeogradu.rs)

O predstavi su rekli…

[box_light]Sve apsurdno u stilu nove drame druge polovine XX veka. A sve napeto kao u trileru, koji se iznenada završava se velikom emocijom koja nije apsurd već istina. U pravu ste ukoliko rešite da vidite ovu predstavu. Ustanovićete da, kad ima šta da se kaže, ima umetnosti urpkos skromnih sredstava.
Jovan Ćirilov, teatrolog (Blic, 31. 3. 2012.)[/box_light] [box_light]Sjajan tekst Edvarda Bonda oslikava upravo nas u svim svojim mogućim ekstremima, a do kojih nas dovodi ukalupljenost u sistem, samoispitivanje i nemoć… ili moć. Borba glavnog aktera sa samim sobom, a koji preinačuje svoju želju za novcem u želju za delićem tuđeg života, nakon čega ostaje bez ičega (a da je pritom dobio i više nego što je tražio), odigrana je vrlo svedeno i više nego tačno, što takav apsurd čini još zanimljivijim i kompleksnijim.
Miroslav Nikolić, glumac i dramski pedagog[/box_light]