Naslovna » BG špijun » Šesti Vojvođanski festival klasične gitare

Šesti Vojvođanski festival klasične gitare

Od 9. do 13. aprila, u Novom Sadu će se šestu godinu zaredom okupiti klasični gitaristi na Vojvođanskom festivalu klasične gitare. Koncerti će biti održani u MŠ „Isidor Bajić“, KCNS, Studiju M i Sinagogi.

Tokom festivala biće priređeno finale internet takmičenja „World Guitar Competition“ i otvoreno takmičenje za gitaru „Jovan Jovičić“, kao i seminari, koncerti, prezentacije i, konačno, koncert prvonagrađenih učenika i uručenje nagrada.

Učestovaće duo Bandini & Chiacchiaretta, Giampaolo Bandini, Antonio Mascolo (svi iz Italije), Michael Macmeeken (V. Britanija), Danijel Cerović (CG), Igor Motl (BiH) i domaći gitaristi – Srđan Tošić, Vojislav Ivanović, Zoran Krajišnik i Aleksandar Hadži-Đorđević.

Središnji deo programa Festivala zauzeće takmičarski deo. Žiri sastavljen od renomiranih pedagoga i umetnika na gitari će odlučivati o plasmanu učenika i dodeli I, II i III nagrade, te pohvala u svakoj od pet kategorija na takmičenju „dr Jovan Jovičić“.

Kao i prethodnih godina, program Festivala obuhvatiće i rad sa učesnicima, gde će svaki od njih imati prilike da individualno radi sa predavačima na majstorskim radionicama i na taj način obogati svoje znanje i unapredi tehniku sviranja. U večernjem delu programa učesnici će imati prilike da uživaju u koncertima gorepomenutih, a sviraće i Marco Tamayo (Kuba), Anabel Montesinos (Španija), Wulfin Lieske (Nemačka).

I ove godine, gosti Festivala nastupiće i u drugim gradovima Vojvodine (Sombor, Kikinda) u saradnji sa lokalnim kulturnim centrima. Festival će zatvoriti počasni predsednik Asocijacije gitarista Vojvodine, dr Jovan Jovičić i najuspešniji učesnici.

Pogledajte program i pronađite više informacija. (danubeogradu.rs)