Naslovna » Porodica » Deca » Slobodan i bezbedan bežični internet u zvezdarskim osnovnim školama

Slobodan i bezbedan bežični internet u zvezdarskim osnovnim školama

Zvezdarske osnovne škole „Jelena Ćetković“ i „Desanka Maksimović“ dobile su slobodan bežični internet sa zaštitom. Ovu uslugu omogućila je Gradska opština Zvezdara, a tim povodom predsednik opštine Milan Popović posetio je OŠ „Jelenas Ćetković“ gde je razgovarao sa učenicima, nastavnicima i direktorkom škole.

Najsrećniji su naravno učenici koji će od sada imati mogućnost da koriste bežični internet tokom nastave i da na taj način znatno unaprede mogućnosti sticanja znanja i veština, a internet će im biti dostupan i imeđu časova, tokom odmora i posle škole. Ovo će posebno značiti deci koja kod kuće nemaju internet i kompjuter.

Ove dve škole dobile su Astaro uređaje preko kojih će ići internet koji koriste đaci, koji omogućuje ne samo unapređenje informatičke pismenosti i usvajanje informacionih tehnologija u nastavi već i zaštitu od potencijalnih opasnosti i pretnji u što je moguće većoj meri.

Predsednik opštine Milan Popović je rekao:

„OŠ ‘Jelena Ćetković’ treća je škola na Zvezdari koja je dobila bežični internet. Prednost je u tome što, ne samo da deca mogu da koriste besplatno WiFi internet, nego što je sistem takav da im onemogućava da ulaze na sve one sajtove na kojima nije pristojno da budu, kako sa moralne tačke gledišta tako i sa obrazovne tačke gledišta“.

Posle nekoliko meseci od uvođenja uređaja u upotrebu u Građevinsko tehničkoj školi, analize su pokazale da je uređaj sprečio veliki broj pokušaja učitavanja stranica sa igricama, internet kladionicama i pornografskim materijalima kao i veći broj virusa, što samo po sebi govori o njegovoj svrsishodnosti.

Predsednik je najavio da će u narednom periodu opština Zvezdara omogućiti siguran i bezbedan besplatni internet u zgradama i dvorištima svih zvezdarskih škola. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.