Naslovna » BG svaštara » Drugi pišu » Stadion šoping centar gradi se na Voždovcu

Stadion šoping centar gradi se na Voždovcu

Austrijska kompanija Kramer, Vagner i Ilmajer saopštila je da je u toku izgradnja prvog „Stadion šoping centra“ u Srbiji, trećeg u Evropi, koji će na krovu imati fudbalski stadion, najavljujući njegovo otvaranje na jesen. Preliminarni radovi na projektu počeli su početkom 2011. godine, glavni radovi su u punom jeku, a veliko otvaranje tržnog centra očekuje se u oktobru.

Stadion Shopping Center – mesto dobrog šopinga i porodične zabave – otvoren je 25. aprila 2013, a samo tog dana ovaj tržni centar posetilo je više od 50.000 ljudi. Više o šoping centru Stadion pročitajte na OVOM LINKU.

„Stadion šoping centar“ je lociran na Voždovcu. Preko Bulevara oslobođenja povezan je sa auto-putem i centrom grada. Zahvaljujući izvanrednoj poziciji Stadion šoping centar je u blizini Autokomande, Dušanovca, Diplomatske kolonije, Banjice (i Banjičke šume), Trošarine, Banjice II, naseljima Kumodraž i Braće Jerković.

Kao treći objekat ove vrste u Evropi, šoping centar sa fudbalskim stadionom na krovu postaće tursitička atrakcija glavnog grada Srbije. Tržni centar na četiri nivoa, tri nivoa poslovnog prostora sa stadionom na četvrtom nivou, biće unikatna i po kapacitetu, koji će iznositi blizu 74.600 metara kvadratnih, uključujući i dva podzemna nivoa.

Kompanija navodi da je fudbalski stadion na trećem spratu, dizajniran u skladu sa savremenim ekonomskim, društvenim i standardima zaštite životne sredine, koje je propisala UEFA i prema licenci, tribine mogu primiti 5.000 gledalaca.

Po rečima direktorke kompanije Krammer&Wagner&Illmaier u Srbiji Edit Ilimajer, Srbija, na putu ka EU, je zemlja sa velikim predispozicijama za privredni razvoj. Austrijanci su najveći investitori u Srbiji i to nas uverava da će ovaj projekat uspeti, rekla je Ilimajer.

Do sada, najveće tržne i trgovačke centre ova kompanije je gradila u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Rumuniji. (Večernje novosti)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.