Naslovna » BG svaštara » Startup Live po prvi put u Beogradu

Startup Live po prvi put u Beogradu

Prva međunarodna konferencija posvećena mladim preduzetnicima „Startup Live Belgrade“ biće održana od 20. do 22. aprila u prostorijama Privredne komore Beograda (Kneza Miloša 12).

Cilj ove konferencije je da se podstakne preduzetništvo u Srbiji i da se okupe i povežu inovativni i kreativni ljudi različitih profesionalnih profila. Događaj se realizuje u saradnji sa organizacijom STARTeurope iz Beča, koja se već nekoliko godina bavi organizovanjem sličnih događaja u Austriji i drugim zemljama regiona.

Trodnevna konferencija je namenjena svim ljudima koji imaju zanimljiv, perspektivan i inovativan projekat, a nedostaje im neki segment da bi taj projekat unapredili, dovršili i realizovali. Učesnici će moći da predstave svoje ideje i projekte potencijalnim investitorima i saradnicima, kao i da dobiju savete od pažljivo biranih stranih i domaćih mentora čiji je zadatak da motivišu i usmere timove kako bi njihov projekat ostvario svoj maksimalni profesionalni i komercijalni potencijal.

Tokom tri dana takmičiće se 20 najzanimljivijih projekata prijavljenih preko Web sajta www.startuplive.in/belgrade/1/ a oni koju uđu u finale će imati priliku da svoje ideje predstave pred publikom i stručnim žirijem. Projekti koji osvoje najviše pozitivnih reakcija žirija, mentora i publike dobiće priliku da se predstave i na regionalnim događajima i tako prikupe još više sredstava i dođu do finalne realizacije projekta koji su osmislili.

„Startup Live“ događaji se održavaju u preko 14 gradova širom Evrope (Hamburg, Beč, Atina, Porto, Prag…) i već četiri godine okupljaju veliki broj preduzetnika, investitora i stručnjaka iz različitih oblasti privrede. Do sada je uspešno realizovan veliki broj startup projekata koji su proizašli kao rezultat učestvovanja na ovim događajima. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.