Naslovna » BG svaštara » Beograd 2020 » Velika podrška Beograđana projektu „Beograd 2020“

Velika podrška Beograđana projektu „Beograd 2020“

Za svega pet meseci, podrška Beograđana projektu kandidature za Evropsku prestonicu kulture „Beograd 2020“, porasla je sa 74 % na 80 %.

Gradska Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, upravo je objavila rezultate istraživanja „Evropske integracije iz perspektive Beograđana“ koje je sprovela u saradnji sa „Ipsos strаtedžik mаrketing“. Na pitanje „podržavate li inicijativu grada Beograda da se kandiduje za Evropsku prestonicu kulture 2020?“, istrаživаnje je pokаzаlo dа je podrškа ovoj inicijаtivi porаslа nа 80 odsto u poređenju sа istim istrаživаnjem koje je sprovedeno u oktobru 2011. kаdа je podršku dаlo 74 odsto grаđаnа.

„Za sve nas koji smo se 2008. godine okupili oko ove ideje, ‘Beograd 2020’ je najveća motivacija. Verujemo u potencijale Beograda i svih građana kao i dobrobiti koje ova titula može doneti na različitim planovima, zato smo toliko uporni i angažovani i na lokalnoj i na međunarodnoj sceni. Verujemo da ova tema ima važnu ulogu u prevazilaženju podela u društvu, te da nas ‘Beograd 2020’ ujedinjuje u želji i ambiciji da zajedno sa građanima otvorimo nove perspektive razvoja grada kroz oblast kulture. Svaki uporan i iskren rad se isplati, te se zahvaljujemo Beograđanima što su prepoznali ove vrednosti“, izjavio je Aleksandar Peković, predsednik Odbora „Beograd 2020“ i zamenik gradskog sekretara za kulturu. (danubeogradu.rs)