Naslovna » BG špijun » Vrnjačka Banja: pripreme za letnju turističku sezonu

Vrnjačka Banja: pripreme za letnju turističku sezonu

Uprkos kišnim danima tokom Uskršnjih praznika u Banji je boravilo više od 6.000 turista.

Imajući u vidu da slede prvomajski praznici, kao i činjenicu da će većina gostiju spojiti odmor u vreme ovih praznika, očekuje se da će više od 15.000 gostiju posetiti Vrnjačku Banju i izletište Goč.

Cene smeštaja i ugostiteljskih usluga se nisu menjale u odnosu na prošlu godinu, tako da se privatni smeštaj može naći od 300 do 600 dinara, apartmani od 1.500-3.000 dinara, a hotelski smeštaj od 1.400 dinara do 4.300.

Vrnjački parkovi koji se prostiru na 60 hektara površine, ove godine dobiće jedan sasvim novi izgled koji će podsećati na najpoznatije francuske parkove sa puno cveća, fontana i pešačkih staza. Završetak ove investicije vredne više od 60 miliona dinara očekuje se u maju. Pored ovih radova kapitalna investicija je svakako i proširenje korita vrnjačke reke sa izgradnjom biciklističkih i pešačkih staza.

„Zbog evidentne promene u strukturi gostiju, jer u banju sada dolaze uglavnom mlađi ljudi, odlučili smo da im obogatimo zabavni sadržaj velikim brojem manifestacija na glavnom šetalištu, tako da nas već ovih dana očekuje sajam cveća, festival meda i prvenstvo Srbije u šahu“, kaže Jelena Zrnzević, PR Turističke organizacije opštine Vrnjačka Banja.

Velika pažnja se poklanja razvoju planine Goč, popularnog izletišta, koje je udaljeno svega sedam kilometara od centra banje. Na ovoj planini može se uživati u odličnoj hrani, pre svega u gočkom kajmaku i siru, kao i u svežoj pastrmci spremljenoj u nekom od ribnjaka po ceni od 700 do 1.000 dinara za kilogram. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.