Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Zaz u Beogradskoj areni 1. juna

Zaz u Beogradskoj areni 1. juna

Muzički fenomen sa pariskog Monmartra – Zaz – pevačica čije je puno ime Izabel Žefroa (Isabelle Geffroy), izrazila je želju da nastupi na otvorenom prostoru pred brojnim fanovima u prestonici kojima je zahvalna na nesvakidašnjem prijemu njene muzike. Nastupiće u petak, 1. juna od 21.00, u Beogradskoj areni. Cene ulaznica su 2.490 i 2.990. dinara.

Umesto na Kalemegdanu, Zaz i Nouvelle Vague nastupiće u Areni, zbog nestabilnih vremenskih prilika. U Areni će sada biti omogućen i dodatni prostor za sve koji ne žele da propustite ovu noć aktuelne francuske muzike. Kupljene ulaznice za koncert 1. juna na Kalemegdanu svakako vrede na ulazu u Arenu, nije ih neophodno menjati, dok će cene ulaznica i narednih dana ostati nepromenjene.

Zaz se vraća u Srbiju sa nekoliko novih pesama, dok su njeni aktuelni singlovi „La fée“ i „Éblouie par la nuit“ već osvojili publiku sa novim spotovima. Gosti u Areni biće francuski sastav Nouvelle Vague, koji su nedavno održali koncert u hali Beko.

Zanimljivo je da je njen zagrebački koncert, koji će uslediti dva dana posle beogradskog, već rasprodat! To je samo jedan od uspeha kojima je Zaz započela ovu godinu, a prvi u nizu svakako je bila državna nagrada za najuspešnijeg francuskog izvođača u prošloj godini, kada je iza sebe ostavila i popularnog DJ-a Davida Getu!

Zaz je ujedno i najprodavaniji strani izvođač u Srbiji u poslednjih šest meseci, što je slučaj i u još nekoliko evropskih zemalja u kojima će francuska kantautorka nastupiti ove godine. Od ove godine u prodaji se pojavio i njen prvi koncertni album i DVD „Sans Tsu Tsou“, koji u prevodu znači „posvuda“ kako bi se mogla ujedno opisati i njena energična pojava na bini. Ovo izdanje sadrži 16 odabranih numera snimljenih na različitim lokacijima i verno prikazuje raskošan izvođački talenat francuske pevačke zvezde i njenog izrazito veštog benda.

„Zatečena sam popularnošću. Ne znam šta se definiše pod karijerom, ali je trajalo dugo. A onda su naglo došli popularnost, mediji… Sve se desilo veoma brzo, možda i prebrzo“. Ovako je Zaz opisala svoj put na muzičkoj sceni u jednom od nedavnih intervjua. Pevačica autentičnog glasa i neobično iskrenog nastupa za današnje pop zvezde, rođena je kao i čuveni romanopisac Balzak, u gradu Tur u centralnoj Francuskoj. Muzikom se bavi od pete godine, a pored pevanja, svira klavir, violinu i gitaru.

Nadimak Zaz joj u šali daju kolege iz benda Don Diego kojem pristupa potpisujući ugovor sa jednim velikim slovom „Z“. Uz nekoliko sopstvenih ali i tri pesme iz pera francuskog pevača Rafaela, 2010. godine izlazi njen debitantski album „Zaz“, koji za kratko vreme postaje apsolutni fenomen širom planete, a nju vodi na različite pozornice od Sibira do Kazablanke, sve do najveće srpske hale. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.