Naslovna » BG svaštara » „Zvuci kulture i prirode“ u Studentskom parku

„Zvuci kulture i prirode“ u Studentskom parku

Povodom završetka rekonstrukcije Akademskog parka na Studentskom trgu, JKP „Zelenilo – Beograd“, u saradnji sa Zadužbinom Ilije M. Kolarca, organizuje manifestaciju pod nazivom „Zvuci kulture i prirode“, koja će se održati u ponedeljak, 23. aprila od 13.00.

Akademski park jedan je od najstarijih beogradskih parkova. Kao deo centralnog gradskog jezgra, sa bogatom istorijskom i kulturnom ulogom, park svoj značaj ima i kao središte niza značajnih obrazovnih i kulturnih institucija, ali i kao mesto susreta akademske javnosti, Beograđana svih generacija i gostiju našeg grada.

U umetničkom delu programa nastupiće vokalni bend „Glas ne žice“, koji originalnim aranžmanima kombinuje džez, pop, soul, fank, rok i klasiku stvarajući unikatna sazvučja isključivo ljudskim glasovima, zatim ansambl perkusionista Muzičke škole „Stanković“, sačinjen po uzoru na američke i švajcarske sastave za marševe, i gudački kvartet ansambla „Metamorfozis“, koji će izvesti dela Mocarta, Baha i Musorgskog. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.