Naslovna » BG svaštara » 10. jubilarni Međunarodni viteški turnir Svibor Duhovi 2012

10. jubilarni Međunarodni viteški turnir Svibor Duhovi 2012

Svibor savez Srbije organizuje 10. jubilarni Međunarodni viteški turnir Svibor Duhovi 2012 pod sloganom „Viteški za decu“, 2. i 3. juna na Dunavskom keju, kod Kule Nebojše.

Ovogodišnji turnir je humanitarnog karaktera i posvećen je prikupljanju sredstava za Odeljenje dečje kardiologije u Tiršovoj ulici u Beogradu. Cilj
akcije je konkretna podrška radu Odeljenja i podizanje društvene svesti o životnoj važnosti delatnosti kojom se zaposleno osoblje svakodnevno predano i stručno bave.

Posetioci će kroz razne aktivnosti biti podsticani da uplate priloge na račun Tiršove. Neke od njih su: gađanja raznim vrstama srednjovekovnih oružja, slikanje sa vitezima i gospama, prodaja drvenih mačeva, štitova, kopalja, sekira, buzdovana, zatim škola za male vitezove i sl. Celokupan
prihod od svih navedenih stavki biće uplaćen na račun Odeljenja Dečije kardiologije u Tiršovoj ulici u Beogradu.

U promociji Turnira učestvuju počasni vitezovi Svibora putopisac Jovan Memedović i muzičar Rambo Amadeus. Pored srpskih vitezova na turniru će učestvovati i gosti iz Mađarske, Slovenije i moguće iz Rusije (ukoliko do tada uspeju da stignu sa drvenom drevnoslovenskom lađom na jedra i vesla iz Rusije do Beograda, a u sklopu naučno-istraživačko-prosvetne ekspedicije-pohoda „Hodenje iz Ruske u Srpsku zemlju“ – 7.000 km. (danubeogradu.rs)