Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » 333. koncert Čikinih bombona

333. koncert Čikinih bombona

U Gun Clubu (Miloša Pocerca 10), 12. maja od 22.30, biće održan 333. (jubilarni) koncert Čikinih bombona. To je ujedno i pretpromocija albuma „Let It Roll“, novog izdanja psychobilly benda Grandpa Candys, trija koji je nastao u Beogradu u proleće 1998. godine.

Originalni naziv grupe Grandpa Candys potiče od imena protagoniste istoimenog njujorškog andergraund stripa iz pedesetih godina prošlog veka Džimija Kendisa. Pošto se lična imena ne prevode a deka Kendis nije poznat široj publici, bend je za srpsko tržište uzeo ime koje je predstavljalo najbliži jezički ekvivalent – Čikine bombone.

Čikine bombone su za sve ovo vreme odsvirale na stotine svirki u Srbiji i inostranstvu, pojavile se na velikom broju domaćih i stranih kompilacija. Ostali su jedna od retkih stabilnih pojava na srpskoj psychobilly sceni.

Čikine bombone objašnjenje svoje dugovečnosti vide, pre svega, u podršci beogradskih i novosadskih prijatelja i fanova koji zajedno čine Grandpa Candys crew, ekipu koja je u vidu proširene porodice učestvovala sa bendom u svim događajima koji su se smenjivali kroz dobra i loša vremena.

Ulaznice će se prodavati na veče koncerta, na ulazu u Gun Club, po ceni od 300 dinara a svaki posetilac će na poklon dobiti promo CD Čikinih bombona. (danubeogradu.rs)

loading...