Naslovna » Izlasci » Festivali » BELEF 2012 – Festival festivala

BELEF 2012 – Festival festivala

Prateći evropske trendove i nove kulturne obrasce, Beogradski letnji festival, posle prvih dvadeset godina trajanja, menja format prezentovanja kulturnih sadržaja i postaje Festival festivala.

Od 25. maja, pa do 15. avgusta, Beograđani, posetioci Beograda i poštovaoci kulturnih formi, imaće priliku da na manifestaciji od značaja za Grad Beograd i Republiku Srbiju uživaju u 14 tematskih festivala i 48 jedinstvenih programskih celina.

Na ovogodišnjem Belefu više od 500 umetnika predstaviće svoje stvaralaštvo na više od 30 koncerata, kroz tri filmska festivala, osam tematskih izložbi i preko velikog broja drugih različitih sadržaja u 83 festivalska dana.

Svi programi su za posetioce besplatni, a o svim projektima, programima i učesnicima zainteresovani mogu pronaći dodatne informacije na sajtovima www.belef.org.

Tokom juna u okviru Belefa biće organizovan program Beogradske nedelje Dizajna (3-17. jun), a zatim i Stand Up fest (14-17. jun), BLINK (21-24. jun), Ring Ring na Belefu (25-28. jun), Festival koreografskih minijatura (27. jun), Belef na Kališu u organizaciji Beogradske kulturne mreže (29. jun – 26. jul). (danubeogradu.rs)

BELEF 2012 – program za jun

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.