Naslovna » Izlasci » Film » Čelično nebo (Iron Sky)

Čelično nebo (Iron Sky)

Pri kraju Drugog svetskog rata, tajni nacistički svemirski program izbegao je uništenje bežeći na tamnu stranu Meseca. Posle 70 godina, u potpunoj tajnosti, nacisti su konstruisali gigantsku svemirsku stanicu sa brojnom vojskom letećih tanjira pripremajući se za invaziju na Zemlju.

Ovo je ukratko sadržaj naučnofantastične crne komedije u kojoj uloge tumače Julia Dietze, Udo Kier, Peta Sergeant, Kym Jackson, Götz Otto.

Reditelj filma kaže: „Sedeo sam u sauni sa svojim timom i jedan od nas, Jarmo Puskala, dosetio se da bismo mogli da napravimo film o nacistima na Mesecu. Složio sam se i moj prvi zahtev je bio da, ukoliko to uradimo, želim da Laibach radi muziku za film. Bila je to, u tom trenutku, nedostižna ideja, ali je u mojoj glavi ostalo kao opšti stilski vodič, ne samo za muziku, već za ceo pristup filmu i konačno, kada sam saznao da su zainteresovani za rad na filmu, bio sam u esktazi. Njihov originalni smisao za humor i simpatičan i pomaknut pristup zaista će zapaliti iskru u omraženom žanru filmske muzike. Nadamo se da ćemo stvoriti nešto poput onoga što je Vangelis učinio za ‘Blade Runner’, ne samo soundtrack, nego potpuno novi svet koji odzvanja kroz muziku.“

Film je najavljen trejlerom koji je do sada pogledalo više od osam miliona ljudi na YouTube-u. Autori filma su od početka snimanja aktivno sarađivali sa svojom publikom i fanovima na svim nivoima, od sadržaja do finansiranja i reklamiranja, čime su promovisali nov koncept stvaranja filmskih dela. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.