Naslovna » BG svaštara » Converse block party @ Mikser House

Converse block party @ Mikser House

Po prvi put u Srbiji biće organizovan Converse block party, u četvrtak, 17. maja od 18.00, u Mikser Hausu (Karađorđeva 46).

Ljubitelji street kulture moći će da učestvuju u basketu, vožnji skejtova, crtanju grafita i di-džejingu. Kao muzička podrška nastupiće Marčelo & Filteri.

Ovaj događaj koji se organizuje na svim kontinentima inspirisan je, pre svega, žurkama u kvartovima Bruklina i Bronksa, a glavna karakteristika mu je spoj ulične umetnosti i muzike. Nekada su se zatvarali čitavi blokovi u Njujorku, a sada će Savamala postati prava street art zona.

Koliko je street art popularan u Srbiji svedoče oslikani zidovi, nadvožnjaci, kontejneri, kao i razna skrivena mesta. Converse block party će pružiti publici nove informacije o značaju street arta, popularnosti ovog pravca, kao i o njegovoj pravoj umetničkoj i društvenoj vrednosti.

Ulaz je jednostavan: pokupite Block Party bedž u Converse prodavnicama („Ušće“ SC, Bulevar kralja Aleksandra i Knez Mihailova) i iskoristite ga kao ulaznicu za žurku.

Zainteresovane očekuje basket – slobodno ubacivanje u koš, skejting akrobacije –The game of skate sa prekaljenim skejterima Markom Todorovićem, Mihailom Prostranom i Viktorom Silvasijem, Graffiti Artist radionica, besplatno piće i Hot Dogovi, DJ program, a od 22.00 počinje nastup Marčela i Filtera. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.