Naslovna » Izlasci » Izložbe » David Vartabedijan: Astonishing

David Vartabedijan: Astonishing

Od 29. maja (19.00) do 10. juna u Galeriji Doma omladine Beograda (Makedonska 22) biće otvorena izložba „Astonishing – Zapanjujuće“ Davida Vartabedijana.

Likovni i multimedijalni umetnik, povodom promocije „IQ Music“ festivala, predstaviće grafike, crteže i skice posvećene Marilynu Mansonu.

Tim povodom, Bojan M. Đukić je između ostalog napisao:
„Reč ‘zapanjujuće’ prva mi pada na pamet kada vidim radove Davida Vartabedijana – kako stare tako i nove. Iz svežnja Davidovih glasnih, vrištećih grafičkih listova curi najčistija rokenrol energija i eksces. U ovom slučaju, muzika postaje grafika – grafika postaje muzika, i odaje strast jednog iskrenog rokera.

Vartabedijan je sve sem ‘umetnički nastrojenog posmatrača’ prosto zato jer on jeste deo sveta prikazanog u njegovoj izazivačkoj, neurotičnoj i beskompromisnoj umetnosti. Njegove slike pripovedaju ali za razliku od stripa – slike i reči su ‘zamrznute’ u beskrajno trajućim isečcima koji pripovedaju priče što se formiraju u zapanjenim umovima gledalaca, bez obzira jesu li oni Mensonovi obožavaoci, posvećenici, indiferentni, ignorantni ili beskompromisni protivnici. Davidove grafičke naracije veoma su zavodljive i opiru se ukalupljivanju. Njegova umetnost izaziva, impresionira i koegzistira sa režećim zvukom roka… Zbilja, čak i Davidovi radovi koji nisu inspirisani Mensonom uvek su mi zvučali kao ‘borbena pesma’.“ (danubeogradu.rs)