Naslovna » BG servis » Delta Planet: gradiće se najveći i najmoderniji šoping-mol u Srbiji

Delta Planet: gradiće se najveći i najmoderniji šoping-mol u Srbiji

„Delta Real Estate“ u proleće 2013. godine započeće gradnju do sada najvećeg i najekskluzivnijeg šoping-mola u Srbiji pod imenom „Delta Planet“.

Šoping-mol, ukupne površine od oko 200.000 kvadratnih metara, nalaziće se na beogradskoj Autokomandi, uz autoput E-75, u pravcu Niša. Projekat je vredan 200 miliona evra što će biti najveća investicija „Delta Real Estate“ grupe u narednom periodu. Na gradnji objekta biće angažovano oko 5.000 radnika iz većeg broja domaćih firmi, a završetak šoping-mola omogućiće i otvaranje više od 5.000 novih radnih mesta.

„Delta Planet“ će, po planu, u jesen 2014. ponuditi posetiocima 250 lokala različitog sadržaja. Očekuje se da najmanje 50 brendova prvi put predstavi svoju ponudu na srpskom tržištu, a najmanje četiri najatraktivnija brenda pojaviće se u prodavnicama većim od 3.000 m².

Prodavnice, uslužne radnje, restorani i kafei prostiraće se na dva nivoa šoping-mola. Ispod ova dva nivoa predviđen je hipermarket, a iznad nivo za zabavu: bioskop, spa i wellness, sportski sadržaji i slična ponuda namenjena poklonicima zdravog života. Krov objekta predstavljaće zelenu oazu površine 6.500 m². „Delta Planet“ će prvi u Srbiji ponuditi bioskop sa najsavremenijom IMAX tehnologijom, sa kvalitetom slike i tona kakav nije viđen na ovom tržištu. U podzemnoj garaži i spoljašnjm parkinzima obezbeđeno je 2.300 parking mesta.

Prema autoputu prostiraće se LED fasada površine oko 5.000 m², koja će svojom dinamičnom strukturom i svetlosnim efektima pružati specifičan doživljaj. Vertikalno ozelenjena fasada od prirodnih materijala prema Tabanovačkoj ulici, sa stazama i uređenim ozelenjenim površinama, davaće poseban efekat ovom prilazu šoping-molu. Glavni ulaz za posetioce predviđen je iz pravca kružnog toka Autokomanda, na ulazu je planiran veliki trg i bašte kafića, koji će ovom delu grada dati i novu ponudu i novi izgled. (danubeogradu.rs)

Delta Planet

loading...