Naslovna » BG servis » Đilas i Antić zajedno sa građanima zasadili nova stabla u Šumicama

Đilas i Antić zajedno sa građanima zasadili nova stabla u Šumicama

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić danas su zajedno sa građanima zasadili 10 novih stabala u park-šumi „Šumice“, na mestu gde je u nedelju, 20. maja, nelegalno posečeno sedam stabala.

Građani su tom prilikom predali gradonačelniku majice sa natpisom „Ja volim Šumice“, kao i peticiju, koju je potpisalo oko 8.000 građana, a kojom se traži da se kazne svi akteri u nelegalnoj seči i da se spreči postavljanje sporne balon hale.

Gradonačelnik Beograda zahvalio je građanima koji su, pokrenuvši ovu incijativu, „digli svoj glas“ i pokazali kako se mogu zajedno organizovati i rešavati probleme.

– Pričinjena šteta je nenadoknadiva. Stabla koja su rasla 50 godina, uništili su za 15 minuta. Naš današnji potez ujedno je pouka svima da to ne može tako da prođe. Ne želimo da se ovo politizuje na bilo koji način. Dozvola je izdata u vreme jedne vlasti, u kojoj je participirala i stranka koju vodim, dok je ugovor potpisan u vreme druge vlasti. Gradsko pravobranilaštvo će podneti prekršajne i krivične prijave protiv svih za koje se sumnja da su umešani, a na tužilaštvu je da proceni ko je kriv – rekao je Đilas, napominjući da je grad Beograd juče poništio dozvolu za postavljanje balona, što je istovremeno planirala da uradi i opština Voždovac.

Đilas je takođe najavio da će na zelenoj površini ispred Sportskog centra „Šumice“, osim novih sadnica, biti postavljene i klupe, ljuljaške za najmlađe, kao i teretana na otvorenom, koju će moći da koriste svi građani. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.