Naslovna » BG svaštara » Ekologija » Ekološko-umetnički projekat „Tok dobrih vrednosti“
Arijadnina nit
Arijadnina nit

Ekološko-umetnički projekat „Tok dobrih vrednosti“

Ekološko-umetnička instalacija „Tok dobrih vibracija“ biće postavljena u Beogradu u utorak, 5. juna, na Svetski dan životne sredine. Instalacija će se nalaziti duž toka Save i Dunava, od Ade Ciganlije do Ade Huje.

U njenom postavljanju učestvovaće likovni umetnici Beograda i đaci osnovnih škola. Rad će se odvijati na četiri lokacije: na Marini kod Ade Ciganlije (od 8.00 do 10.00), Šetačkoj stazi između Brankovog i Tramvajskog mosta (od 10.00 do 12.00), Kuli Nebojša (od 12.00 do 14.00) i na potezu od Dunavskog keja do Ade Huje (od 14.00 do 16.00).

Na međusobnom rastojanju od 10 metara na stazi će biti islikana pojedinačna slova. Reči koje slova formiraju u nizu su: radost, znanje, ljubav, iskrenost, odanost, iskustvo, prijateljstvo, sport, mir, sreća, vera, poštenje, saosećanje, hrabrost, odlučnost, upornost, saradnja, optimizam, lepota, zdravlje, čistoća, odgovornost, strpljenje, vernost. Slova – slike formiraće svojevrsnu izložbu na otvorenom koju će šetači i biciklisti moći da vide tokom svoje šetnje. Ovaj umetnički rad prati tok reka Save i Dunava.

U organizaciji ove akcije učestvuju opštine Čukarica, Savski venac, Stari grad i Palilula, Prijatelji dece Starog grada i Savskog venca i Dečji kulturni centar „Majdan“. Sponzor je fabrika boja „Zvezda – Helios“ iz Gornjeg Milanovca. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.