Naslovna » BG špijun » Ex Teatar Fest 2012 u Pančevu

Ex Teatar Fest 2012 u Pančevu

Od 7. do 10. juna u Studentskom domu Pančevo, ispred hotela „Sloboda“ i u dvorištu Doma omladine Pančevo, biće održan Ex Teatar Fest 2012.

Pozorišni festival u organizaciji Doma omladine Pančevo, sa tradicijom dugom četrdeset i jednu godinu, nastao je kao pokušaj da se pronađe novi, alternativni pozorišni izraz i svake godine okuplja veliki broj mladih pozorišnih stvaralaca, ali i ljubitelje pozorišne umetnosti.

Ove godine publika će moći da vidi sedam predstava mladih pozorišnih stvaralaca iz Srbije i regiona. Koncept ovogodišnjeg festivala glasi „Na granici“, a cilj je da se pređe granica pozorišnog izraza i da se publici ponude nove, drugačije pozorišne predstave mladih pozorišnih stvaralaca, izmeštene u nekonvencijalne prostore.

Selektor je Vladan Đurković, mladi pozorišni reditelj, a predstave koje će publika moći da pogleda ove godine su: „Tigar“, diplomska predstava Miloša Lazića i Katarine Dimitrijević; „Orkestar Titanik“, diplomska predstava Akademije umetnosti u režiji Predraga Ejdusa; „Iza božjih leđa“, predstava FDU u režiji Jovane Tomić; „Kafanica, sudnica, luidnica“ – predstava Banjalučke akademije umjetnosti u režiji Slobodana Brankovića; „Kraljice“, diplomska predstava studentkinja master studija Akademije umetnosti Novi Sad; „Mister Dolar“ u režiji Maje Maletković. Po prvi put ove godine, biće izvedena i predstava u produkciji samog Ex Teatra „Mnogo buke ni oko čega“ u režiji Marije Lipkovski i Ane Popović. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.