Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival Tolkinove fantazije 2012

Festival Tolkinove fantazije 2012

Povodom ekranizacije jednog od najvećih Tolkinovih dela, novele „Hobit“, „Evenstar“ organizuje, 19. i 20. maja, Festival Tolkinove fantazije koji će se održati u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja (Studentski trg 1).

Učestvovaće pedesetak statista koji će na razne načine (plesom, pevanjem, glumom, recitovanjem…) dočarati idilu Srednje zemlje i predstaviti dela jednog od najvećih pisaca epske fantastike J. R. R. Tolkina.

U subotu, u 17.00, biće otvoren festival, kada će posetioci moći da se prošetaju hobitskom pijacom i pogledaju radove izlagača. Ulaz će prvog dana biti besplatan, dok će u nedelju od 17.00 ulaznica koštati 250 dinara.

Pripremljen je bogat i raznovrsan program. Nastupiće Witch King i družina – Hor elfica, koji izvodi Tolkinove pesme uz pratnju gitare i klavijatura. Finalisti takmičenja „Ja imam talenat“, Infinity Quintet, izvodiće numere iz filma, glumci će izvoditi skečeve – scene iz knjiga i filmova; biće recitovana Tolkinova poezija uz performanse i izvedeni srednjovekovni plesovi. Pored prezentacije vilenjačkog, srednjevekovnog i renesansnog mačevanja, biće otvorena Hobitska pijaca – prezentacija unikatnih radova i srednjovekovne opreme.

Posebno će biti zanimljivi izazovi u šahu (posetioci protiv animatora u kostimima), zagonetkama Bilba i Goluma, kao i izazov Legolasa i Gimlija – takmičenje u brzom ispijanju piva. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.