Naslovna » Izlasci » Sport » Festival ženskog sporta 2012 na Adi Ciganliji

Festival ženskog sporta 2012 na Adi Ciganliji

Na sportskim terenima Ade Ciganlije u subotu, 2. juna, po peti put će biti održan Festival ženskog sporta. Pokrovitelji su Ministarstvo omladine i sporta, Sekretarijat za sport i omladinu i JP „Ada Ciganlija“, a organizator Sportski savez Rakovice.

Festival ženskog sporta podržava Kancelarija poverenika za zaštitu ravnopravnosti i opština Rakovica. Očekuje se učešće više od 2.000 devojčica i žena. Na festivalu će učestvovati 60 sportskih klubova iz Beograda i 15 gradova Srbije, kao i rekreativke svih uzrasta.

Festival ženskog sporta je jedinstven u svetu, multidisciplinarni sportski projekat namenjen ženama svih doba u domenu vrhunskog i rekreativnog sporta iz 38 sportskih disciplina. Ova manifestacija nastoji da angažuje što više žena, sportskih organizacija ili institucija, javnih i privatnih subjekata ili indirektno vezanih za razvoj i afirmaciju ženskog sporta. Strateški imperativ projekta Festival ženskog sporta je podsticanje većeg učešća žena u sportskim i rekreativnim aktivnostima u pravcu kreiranja novih generacija zdravih i uspešnih žena Srbije.

Promoteri Petog festivala ženskog sporta su Zorana Arunović, Ana Joković, Milena Reljin, Marina Maljković, sestre Moldovan, Bogdan Boća Obradović, Dejan Bodiroga, Žarko Paspalj i mnogi drugi. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.