Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Foto sajam 2012 u KC „Rex“

Foto sajam 2012 u KC „Rex“

Od 8. do 10. juna u Kulturnom centru „Rex“ (Jevrejska 16) biće održan Foto sajam, trodnevni događaj posvećen afirmaciji fotografije kao umetničkog objekta, a najpre štampane fotografije i foto-knjige.

Kroz prodajnu izložbu izabranih autora iz Srbije, ad-hoc biblioteku i predavanje o samoizdavanju foto-knjiga i druge prezentacije, publika će imati priliku da se upozna sa radovima različitih fotografa mlađe generacije, a stručna javnost da se poveže oko ideje da štampana fotografija, paralelno sa digitalnom, zauzima značajno mesto u savremenoj fotografskoj praksi.

Biće otvorena prodajna izložba radova lokalnih fotografa u izboru članova Belgrade Raw kolektiva. Zainteresovani posetioci moći će da kupe, po povoljnim cenama, vrhunski odštampane i opremljene fotografije. Pored predstavljanja projekata samizdat foto-izdavaštva iz regiona, biće održano predavanje Darka Stanimirovića o foto-knjigama i organizovan projekat ad-hoc biblioteke.

Poslednjeg dana (12.00-15.30) biće održan foto-bazar u organizaciji Remonta. Moći će da se pregledaju foto opusi nekih od naših etabliranih savremenih umetnika i da se odaberu i pazare fotografije po vrlo povoljnim cenama (od 100 do nekoliko hiljada dinara). (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.