Naslovna » Porodica » Deca » Grad nastavlja sa podrškom omladinskim projektima

Grad nastavlja sa podrškom omladinskim projektima

Jedan od najposećenijih programa koje grad Beograd i Sekretarijat za sport i omladinu pomažu jeste „Mala škola rokenrola”, koja okuplja talentovane osnovce, srednjoškolce i studente sklone pevanju, sviranju, komponovanju i pisanju tekstova.

– „Mala škola rokenrola” omogućava potpuno nov pristup muzičkoj i kulturnoj edukaciji mladih. Pored klasičnog pristupa, koji je dominantan u muzičkim školama i koji se bazira na savladavanju tehnike sviranja i pevanja, u radionicama se podstiče stvaralaštvo, kreativnost, autorski rad i rad sa bendovima – istakao je jedan od nosilaca projekta Željko Savić iz Organizacije „Lenon”.

On je precizirao da je projekat pokrenut u februaru 2011. godine i kroz njega je prošlo oko 400 polaznika. Škola je do sada organizovala četiri radionice, od kojih je svaka trajala tri meseca. U proteklom periodu osnovano je ili profilisano više od 30 bendova, kao i veliki broj polaznika koji su ostvarili svoje prve solo nastupe – ukazao je Savić, inače u jednom periodu i član kultnog rokenrol sastava Bijelo dugme.

On je podsetio da se časovi održavaju u prostorijama NVO „Lenon” (Vojvode Stepe 287), DKC „Majdan” na Senjaku i Američkom kutku, i pozvao sve talentovane i ambiciozne mlade ljude da se pridruže školi.

Škola se, kako je naveo, sastoji od vokalne, gitarske, bubnjarske, klavijaturske radionice, bas i sekcije za komponovanje i pisanje tekstova, sa osnovnim ciljem da se ta vrsta muzike etablira kao nova društvena vrednost.

– Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograd nastavlja i ove godine da realizacijom godišnjih programa pomaže projekte koji omogućavaju mladima da na kvalitetan način provedu svoje slobodno vreme – istakao je pomoćnik sekretara Nemanja Radović.

On je precizirao da je reč o dvadesetak nevladinih organizacija i ustanova od značaja za grad Beograd koje su konkurusale sa najkvalitenijim programima, poput Muzičke omladine Beograda, Centra za talente „Voždovac”, Udruženja za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju „Rakovica”, Društva arhitekata Beograda ili Omladinskog amaterskog pozorišta „Teatar 13”. (Beoinfo)