Naslovna » Izlasci » Izložbe » Instalacija „Hvatač Misli“ u Pedagoškom muzeju

Instalacija „Hvatač Misli“ u Pedagoškom muzeju

Do 2. juna u Pedagoškom muzeju (Uzun Mirkova 14) biće predstavljena instalacija „Hvatač misli“, umetničko-istraživački projekat interaktivnog dizajnera Predraga Nikolića i kreativnog tima koji čine Bratislav Vidanović, Marko Jovanović, Matija Mrkajić i Boban Stjepanović.

Projekat će po drugi put biti izložen u Beogradu i u ovom pojavljivanju, između ostalog, ima tendenciju da unapredi kolaboraciju između posetilaca u prostoru instalacije.

Autori istražuju odnos između emocija i ponašanja prema kreativnosti. Posetioci će biti izloženi audio, vizuelnom i taktilnom iskustvu koje će moći da podele u realnom vremenu sa najmanje još jednom osobom. To će im omogućiti senzorski osetljiva podna platforma na kojoj će moći da izvode svojevrstan kreativni ples. Virtuelni prostor biće mesto za zajedničko stvaranje na nivou svih učesnika. Instalacija takođe pruža mogućnost ponovljenog-kontinuiranog stvaranja u neograničenom vremenskom opsegu i multiplikovane kontribucije u organizmu koji se stvara kroz interaktivno-estetskom iskustvo. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.