Naslovna » Izlasci » Pozorište » Kabare „Iza ogledala“ u KC „Rex“

Kabare „Iza ogledala“ u KC „Rex“

U nedelju i ponedeljak, 3. i 4. juna od 19.00, biće igran kabare „Iza ogledala“ u Kulturnom centru „Rex“ (Jevrejska 16).

„Iza ogledala“ je jedinstvena inicijativa nastala početkom 2011. godine na predlog grupe transrodnih seksualnih radnica iz Beograda. Jedinstvena po tome što je ne definiše forma ili medija, ona spaja umetnike i seksualne radnike u opisivanju socijalnih, političkih i pravnih okvira koji utiču na društveni status i život ove marginalizovane grupe, konačno tražeći od javnosti da se uključi u širi diskurs o pitanjima ljudskih prava. Ona nije samo kreativni proces ili puki izraz, već preuzimanje odgovornosti i traženje vidljivosti.

Sa već izvedenim koreografskim komadom, serijom fotografija, kao i dokumentarnim filmom o procesu, ova otvorena grupa je zakoračila u još jedan pokušaj – u kabare.

Složenost, a tako i opasnosti u ispitivanju rodnog identiteta i seksualnog rada, stopile su prethodne faze ovog projekta u uravnoteženu mešavinu eksplicitnog i neuhvatljivog. Ovog puta je stvarnost njihovih života našla svoj izraz i vidljivost u sirovoj formi kabarea.

Igraju Gordana Mitrović i Katarina Jovanović. (danubeogradu.rs)