Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Klarinetista Stojan Krkuleski u Guarneriusu

Klarinetista Stojan Krkuleski u Guarneriusu

U okviru ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu – „FMU i Guarnerius nagrađuju“, u sredu, 2. maja od 20.00, u Guarneriusu (Džordža Vašingtona 12) predstaviće se Stojan Krkuleski.

Mladi i višestruko nagrađivani klarinetista u bogatoj kolekciji priznanja na prestižnim takmičenjima, dodao je i nedavno osvojeno prvo mesto na 42. Međunarodnom takmičenju muzičke omladine „Jeunesses Musicales 2012“, najznačajnijem međunarodnom takmičenju kod nas, koje je ove godine okupilo najbolje mlade klarinetiste iz celog sveta.

Krkuleski će nastupiti sa pijanistkinjom Sarom Vujadinović, a na programu su dela Pendereckog, Schumanna, Debussyja, Bassija, Verdija, Kovacsa i Grgina. Ulaz je slobodan.

Stojan Krkuleski je rođen 1986. godine u Beogradu. Sa najvišim ocenama je diplomirao 2009. godine na
FMU, u klasi profesora Ante Grgina, a od 2010. godine je student master studija na „Musik Akademie der Stadt Basel“, u klasi profesora Fransoa Bende. Trenutno, Stojan je na mestu praktikanta u orkestru „Berner Symphonie Orchester“ u Bernu, a kao student Muzičke akademije grada Bazela, izuzetno je aktivan na koncertnim podijumima Švajcarske. (danubeogradu.rs)