Naslovna » BG svaštara » Književnost » Knjige za dečake i devojčice u izdanju „Kreativnog centra“

Knjige za dečake i devojčice u izdanju „Kreativnog centra“

„Knjiga za svaku devojčicu“ i „Knjiga za svakog dečaka“ Violete Babić u izdanju „Kreativnog centra“ namenjena je svim devojčicama i devojkama, tj. dečacima i mladićima od devet do 19 godina i govori o promenama koje se odvijaju u tom veoma značajnom periodu rasta i razvoja.

Knjiga počinje poglavljem o pubertetu, a autorka zatim naglašava važnost higijene, pravilnog pranja ruku, nege, zdravog načina života, sporta i ishrane za razvoj mladih. To su samo neke od tema obrađenih u ovoj izuzetno korisnoj knjizi. S mnogo pažnje i razumevanja prema tom emocionalno osetljivom dobu, jasnim jezikom i na razumljiv način, autorka daje mladim čitaocima mnoštvo odgovora na razna pitanja: od onih opštih do onih koja ne smeju da postave ili ne znaju kome da ih postave. Pružajući stručne i pouzdane informacije, autorka razbija tabu teme i stvara slobodan prostor za
razgovor o ovim pitanjima bez predrasuda.

Primereno uzrastu, opušteno, otvoreno i sa iskrenom željom da pomogne devojčicama i dečacima da lakše prođu kroz taj period razvoja, autorka pruža savete i smernice za pravilan razvoj mladih u ličnosti pune samopouzdanja, odgovorne prema sebi i svom zdravlju. Knjiga može biti od pomoći i roditeljima jer iz nje mogu saznati šta je to što je potrebno detetu koje odrasta.

„Beležnica za svaku devojčicu“ i „Beležnica za svakog dečaka“ praktične su knjižice, kombinacija rokovnika i dnevnika, koje će devojčicama i dečacima pomoći da bolje organizuju školske i privatne obaveze i isplaniraju svoje vreme.

„Knjiga za devojke… i njihove momke“ sveobuhvatan je vodič za mlade devojke i mladiće na pragu seksualnog života. Nedovoljno informisanim tinejdžerima pomoći će da saznaju mnogo toga o neophodnosti korišćenja kontraceptivnih sredstava, eventualnoj trudnoći i polno prenosivim bolestima. Nadamo se da će ova korisna knjiga podstaći devojke i mladiće da počnu da misle o očuvanju zdravlja i zaštiti od polnih bolesti, a pre svega da će uticati na smanjenje broja maloletničkih trudnoća i abortusa. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.