Naslovna » Izlasci » Sport » Košutnjak Challenge Race 2012

Košutnjak Challenge Race 2012

U subotu, 19. maja od 12.00, biće održana prva ‘izazov’ trka sa preprekama na Košutnjaku. Najhrabrijih 300 devojaka i momaka imaće priliku da završi nesvakidašnji poduhvat – pet kilometara kros trke sa pet prepreka na svakom kilometru trke.

Trka predstavlja izazov za sve učesnice i učesnike, koji uz pregršt motivacije duž staze, završavaju trku i tako postaju pobednici. Trka je ograničena na 300 učesnica i učesnika, a startni brojevi su raspodeljeni ravnomerno na oba pola. Organizatorima je na prvom mestu dobra zabava, a trka će biti organizovana povodom otvaranja pešačkih staza na Košutnjaku u sklopu projekta „Prošetajte Košutnjakom“.

Trka nije namenjena profesionalcima, već rekreativcima. Ovo znači da ko može da istrči jedan krug oko Ade, može da završi i ovu trku. Ove godine prepreke (koje se drže u tajnosti) će biti prilagođene i onima koji ne posećuju teretane ili atletske staze, ali već od sledeće godine, prepreke će biti ozbiljnije.

Start i cilj su na istoj lokaciji ispred „SquashLand“ kluba u Pionirskom gradu. Startnina se plaća 900 dinara, a članovi kluba „Trčanje.rs“ plaćaju 500 dinara. Prijavljivanje u „Road Runners“ klubu, u Gospodar Jovanovoj 33. (danubeogradu.rs)