Naslovna » Izlasci » Film » „Nobelov testament“ od 31. maja u bioskopima

„Nobelov testament“ od 31. maja u bioskopima

Novi švedski triler producenata „Milenijum“ trilogije „Nobelov testament“ (Nobels Testamente) premijerno će biti prikazan 30. maja u bioskopu Cineplexx (Delta City), a od 31. maja naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru.

Reporterka Anika Bengtson na Nobelovom banketu postaje svedok spektakularnog ubistva. Iako teroristička grupa u vezi sa Bliskim istokom ubrzo prihvata odgovornost za ubistvo doktora Arona Visela, Anika je ubeđena da je prava meta zapravo bila Karolina fon Bering, Vizelova plesna partnerka i predsednica Komiteta za Nobelovu nagradu. Njeno novinarsko istraživanje približava je neverovatnim dešavanjima unutar tajnih krugova Nobelovog komiteta. Kako se približava istini, situacija postaje opasnija. Uskoro, Anika saznaje dokle su neki ljudi spremni da odu zarad najprestižnije nagrade.

„Nobelov testament“ mediji iz više razloga nazivaju novom trilogijom „Milenijum“. Ovaj film je snimljen na osnovu prvog romana novinarke i spisateljice Lise Marklund, čija je glavna junakinja beskompromisna novinarka Anika Bengtson. Aniku u filmu igra mlada švedska zvezda Malin Krepin. Najavljeno je da će biti snimljeno još pet nastavaka, po jedan za svaki roman iz serijala. Ovi romani prevedeni su na više od 30 jezika i širom sveta prodati u više od 10 miliona primeraka. Reditelj je Peter Flint. (danubeogradu.rs)

loading...