Naslovna » BG servis » Nova usluga BusPlus SMS servisa
Bus plus
Bus plus

Nova usluga BusPlus SMS servisa

U okviru pilot projekta BusPlusa, na linijama 7, 17, 23, 29 i 95 puštena je u rad nova usluga putem SMS servisa – informacija o nailasku vozila u minutima. Projekat će imati probni period koji će trajati dok se usluga u celosti ne istestira, posle čega će biti proširena i na ostale linije gradskog prevoza.

Procena dolaska vozila u minutima urađena je na zahtev građana koji su tražili precizniji podatak u odnosu na dosadašnju informaciju o udaljenosti vozila u broju stanica.

– Iz želje da izađemo u susret građanima, urađena je procena nailaska vozila i u minutima u okviru SMS servisa koji se već uveliko koristi. Broj minuta naznačen je na ekranu mobilnog telefona, u zagradi pored broja stanica za koliko je udaljeno vozilo određene linije. Napominjem da je u toku probni period u kome ćemo uslugu kontinuirano unapređivati i raditi na njenoj funkcionalnosti. Nadam se da će se ona pokazati kao korisna za građane, jer predstavlja samo još jedan korak u unapređivanju celokupnog javnog gradskog prevoza – kaže Željko Ožegović, član Gradskog veća.

Minuti nailaska vozila izračunati na osnovu do sada zabeleženih podataka o prosečnim međustaničnim intervalima, zbog čega se podrazumevaju manja odstupanja. Informacija se, kao do sada, dobija putem standardne BusPlus SMS usluge, ukucavanjem *011*kod stanice#. Usluga je i dalje besplatna. (danubeogradu.sr)

loading...