Naslovna » Izlasci » Izložbe » Obeležavanje Dana Afrike u TC „Zira“

Obeležavanje Dana Afrike u TC „Zira“

Od 30. maja (19.00) do 13. juna, povodom obeležavanja Dana Afrike, u prostorijama Tržnog centra „Zira“ (Ruzveltova 33) biće otvorena izložba fotografija i maski „Boje Afrike“.

Strast i duša, ritam i pokret, egzotika, muzika, socijalna pitanja, bezbroj nijansi crne i bele, divlja lepota pitomih ljudi, svekolika afrička snaga i kontrasti – teme su neisrcpne, kao što je neiscrpan i ritam života Afrike. Upravo to su inspiracija i motivi umetnika čiji će radovi biti predstavljeni na izložbi.

Na brojnim putovanjima po afričkom kontinentu, Mario Bralić, Marko Todorović, Evin Pešić, Mirjana Ristić Damjanović, nadahnjivani ritmom svakodnevnog života ovog fascinantnog podneblja, dokumentovali su ga i kreirali svet koji će predstaviti na izložbi. Njihove fotografije, kao i maske s afričkim motivima, doneće dah crnog kontinenta u srce Beograda.

S druge strane, Andrijana Pajović, kustoskinja izložbe, predstaviće i svoje portrete mladih ljudi iz podsaharske Afrike koji žive u Beogradu. Izložbu će otvoriti Dragan Šutanovac, a nastupiće Alberto So Sabi.

Organizator je Afro Sound – Beograd, organizacija čiji je cilj popularizacija afričke kulture i tradicije, kroz dinamičan spoj muzike, plesa i umetnosti. (danubeogradu.rs)

loading...