Naslovna » BG servis » Od 15. maja počinje prodaja karata za „Jadran ekspres“

Od 15. maja počinje prodaja karata za „Jadran ekspres“

„Železnice Srbije“ od 15. maja, počinju prodaju karata za sezonski voz „Jadran ekspres“, koji će od 15. juna do 1. septembra 2012. godine, jednom nedeljno saobraćati na relaciji Beograd – Split – Beograd sa zaustavljanjem u Kninu i Perkoviću. Voz će polaziti iz Beograda svakog petka u 15.16, a iz Splita svake subote u 18.43.

Karte za „Jadran ekspres“ prodaju se po globalnoj ceni koja uključuje kartu sa rezervacijom mesta (sedište, ležaj ili postelja) i ne važe nikakve druge povlastice. Vozna karta u jednom smeru na relaciji Beograd – Split ili Split – Beograd, u vagonima za sedenje košta 37,50 evra, a sa ležajevima 45 evra. Za putovanje u turist kabini karta je 50 evra, u dubl 60, dok za singl kabinu treba izdvojiti 80 evra.

Karta po globalnoj ceni od Beograda do Knina ili od Knina do Beograda u vagonima za sedenje iznosi 32,50 evra, a u kušet kolima 40 evra. Vozne karte u turist, dubl i singl kabini staju 45,55 odnosno 75 evra. Mališani do šest godina, za koje nisu rezervisana posebna mesta, prevoze se besplatno. Deca uzrasta od šest do 14 godina plaćaju 50 odsto jeftiniju kartu, dok rezervacije mesta (sedište, ležaj ili postelju) plaćaju u punom iznosu.

Putnicima „Jadran ekspresa“, koji izlaze i ulaze u stanicu Perković, važiće karte u lokalnim vozovima Hrvatskih železnica za putovanje do i od Šibenika. Posebna ponuda u vozu „Jadran ekspres“ jeste i prevoz automobila, koji u jednom smeru košta 40 evra. Ukoliko dve ili više osoba putuju u vagonima za sedenje ili kušet kolima, uz povratne karte po globalnoj ceni, prevoz automobila naplaćuje se samo za jedan smer. Za putnike u singl kabini, kao i za dva ili više putnika u dubl ili turist kabinama uz karte po globalnoj ceni prevoz automobila je u oba smera besplatan. Broj mesta za prevoz automobila je ograničen.

Karte za „Jadran ekspres“ plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti i mogu se kupiti na šalterima većih železničkih stanica. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.