Naslovna » Izlasci » Film » Opera „Aida“ u bioskopu „Cineplexx“

Opera „Aida“ u bioskopu „Cineplexx“

Snimak Verdijeve opere u režiji Franka Zefirelija biće prikazan u bioskopu „Cineplexx“ u Delta Cityju, 6. juna od 19.00.

Visoko kvalitetan snimak čuvene Verdijeve opere „Aida“ je sa scene milanske Skale. Jedna od (Verdijevih) najpoznatijih opera svih vremena, naručena je kako bi ovekovečila slavu nekadašnjeg egipatskog kraljevstva. Ova opera, ispunjena političkim intrigama, ljubavlju, izdajom, strašću i osvetom oduševljava publiku mnogih generacija, još od prvog izvođenja u Kairu 1871. godine.

Snimak „Aide“ je grandiozno i ekstravagantno viđenje poznatog italijanskog reditelja i scenografa Franka Zefirelija. Ovo izvođenje okupilo je više od 300 protagonista, pevača, glumaca i plesača, a pored veličanstvene scenografije i kvalitetnih vokala poznato je po trinaestominutnom aplauzu na kraju prvog izvođenja u milanskoj Skali.

Opera „Nabuko“ 4. jula zatvara opersku predsezonu u bioskopima. U septembru su u bioskopima planirani direktni prenosi opera i baleta iz svetskih pozorišta. Snimak „Aide“ biće prikazan i 5. juna od 19.00 u niškom bioskopu „Vilin grad“, kao i u kragujevačkom bioskopu „Cineplexx“, 6. juna od 19.00. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.