Naslovna » Izlasci » Film » Opera „Ana Bolen“ u bioskopu „Cineplexx“

Opera „Ana Bolen“ u bioskopu „Cineplexx“

U nastavku operske predsezone u bioskopu „Cineplexx“ (Delta City), 16. maja od 19.00 biće prikazana opera „Ana Bolen“ snimljena na sceni Bečke opere.

Visokokvalitetan snimak „Ane Bolen“, doprineće utisku jedne od najboljih Donicetijevih opera, koja je bila prvi kompozitorov međunarodni uspeh. Opera je prva u Donicetijevoj trilogiji, a bazira se na životu engleske kraljevske porodice Tjudor, na čijem su se dvoru isplele mnoge ljubavne intrige.

Opera ima veliki uspeh kod publike i kritike, a veličanstvena interpretacija najvećih operskih diva današnjice, Ane Netrebko i Eline Garanče, uspešno iznosi na pozornicu romantiku dela. Bečka državna opera ponosi se ovom postavom koja se rasproda na početku sezone.

U nastavku operske predsezone, ljubitelje klasike u bioskopu „Cineplexx“ očekuje Verdijeva „Aida“ iz milanske Skale, koja će biti prikazana u junu, a u julu, kao poslednja u predsezoni, biće prikazana opera „Nabuko“, snimljena na sceni antičkog pozorišta Taormina na Siciliji. Prikazivanje ovih snimaka je uvertira za predstojeću opersku i baletsku sezonu direktnih prenosa iz prestižnih svetskih teatara, koja će početi u septembru. (danubeogradu.rs)

loading...