Naslovna » Izlasci » Pozorište » Pedeseto izvođenje mjuzikla za decu „Tom Sojer i đavolja posla“

Pedeseto izvođenje mjuzikla za decu „Tom Sojer i đavolja posla“

U sredu, 23. maja od 11.00, na sceni Pozorišta Boško Buha (Trg Republike 3) mjuzikl za decu „Tom Sojer i đavolja posla“ biće izveden pedeseti put.

Po čuvenom romanu Marka Tvena tekst za pozorište napisala je Milica Piletić, kojoj je ovo treće izvođenje teksta, posle Crne Gore i Slovenije. Predstavu je režirao Jovan Grujić, a muziku koja se izvodi uživo, što predstavi daje i poseban šarm, komponovao je Srđan Marković. Koreografkinja je Bojana Mišić, scenografkinja Janja Valjarević, a kostimografkinja Miomirka Bailović. Songove su napisali Dejan Đonović i Milica Piletić. U predstavi igraju Nemanja Oliverić, Aleksandra Simić, Miloš Vlalukin, Viktor Savić / Ivan Mihailović, Boba Latinović, Andrijana Tasić, Branislav Platiša, Miljan Prljeta, Ivan Jevtović, Dragoljub Denda, Vladan Dujović, Borka Tomović, Nenad Nenadović, a bend Krejzi Misisipi čine Ana Đokić Brusić (violina), Miloš Nikolić (truba, udaraljke), Branko Trijić (gitara, udaraljke), Srđan Marković (klavir, vokal ), Branko Marković (kontrabas), Bojana Stamenov/Saška Janković (vokal).

Ovo je svakako jedna od najlepših priča koja je obeležila mnoga detinjstva. Okosnicu pozorišne avanture čini trenutak kada trojica dečaka postanu vlasnici tajne od koje direktno zavisi život jednog čoveka, susretnu se sa toliko velikom odgovornošcu i donesu pravu odluku… Šta je to prijateljstvo, šta je ljubav, a šta odgovornost?

Predstava za sve generacije. Dobitnik je nagrade Grand Prix međunarodnog festivala Zvezdarište 2012. Predstava je na repertoaru i 24. i 28. maja. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.