Naslovna » Porodica » Deca » Prva berza igračaka u Kalemegdanskom parku

Prva berza igračaka u Kalemegdanskom parku

JP „Beogradska tvrđava“ i Klub ljubitelja igračaka organizuju u subotu, 19. maja od 11.00 do 17.00, u parku Kalemegdan, kod fontane „Borba“, Prvu berzu igračaka.

Prikupljene igračke doniraće se roditeljskim kućama na Senjaku i Novom Beogradu, u kojima borave deca obolela od raka koja dolaze u Beograd na lečenje, kao i Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj. Želja organizatora je da ova manifestacija preraste u prolećnu tradiciju u jednom od najlepših beogradskih parkova – parku Kalemegdan.

Klub ljubitelja igračaka iz Beograda organizuje jednom mesečno berze igračaka u klubu „Good times“, na kojima se okupljaju deca i odrasli i međusobno razmenjuju, kupuju i prodaju sve vrste igračaka. Glavna aktivnost kluba je da se bavi humanitarno-dobrotvornim radom u vidu različitih humanitarnih akcija. Vrtićima i dečijim odeljenjima bolnica i domova zdravlja poklanjaju se otvorene i zatvorene police sa sitnijim igračkama, plišane i gumene igračke, pazle i dečiji crtani filmovi edukativnog karaktera. (Beoinfo)