Naslovna » Izlasci » Sport » Prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom 2012

Prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom 2012

U subotu, 19. maja, na stadionu Vojne akademije (Pavla Jurišića Šturma 33) biće održano Prvenstvo Beograda u atletici za osobe sa invaliditetom.

Organizator takmičenja je Sportski savez osoba sa invaliditetom grada Beograda pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda – Sekretarijat za sport i omladinu i Sekretarijat za socijalnu zaštitu.

Na ovom takmičenju učestvovaće oko 90 osoba sa invaliditetom nadmećući se u sledećim disciplinama: trka na 100 i 400 metara, skok u dalj, bacanje kugle, koplja, diska i čunja. Među učesnicima će biti i naši najuspešniji atletičari sa invaliditetom: Draženko Mitrović i Tanja Dragić – aktuelni svetski rekorderi u bacanju diska i koplja, Miloš Grlica – aktuelni evropski rekorder u bacanju koplja za slabovide i drugi.

Da podsetimo: Beograd je domaćin Međunarodnog turnira za košarkaše u kolicima „Beograd 2012“ koji se održava 25. i 26. maja u Sportskoj dvorani Pionir. Organizatori turnira su Klub košarkaša Dunav iz Beograda i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograd, pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalne politike i Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Učesnici turnira su klubovi košarkaša u kolicima: Temerari iz Arada (Rumunija), Bjeljina iz Bjeljine, Vojvodina iz Novog Sada i Dunav iz Beograda. Finalna utakmica je na programu u nedelju u 15.30. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.