Naslovna » Izlasci » Izložbe » Slike Maksa Bulina

Slike Maksa Bulina

Od 29. maja (19.00) do 4. juna i od 18. (19.00) do 23. juna u Kući kralja Petra I (Senjak, Vase Pelagića 40) biće otvorene dve izložbe slika Maksa Bulina pod nazivom „Kaleidoskop“.

Slikarski opus arhitekte Maksa Bulina zasniva se na pronicljivom i duhovitom pristupu komponovanju elemenata slike. U radovima iz poslednja dva ciklusa, „Kaleidoskop“ i „Karusel“, prepliću se fragmenti grada, pejsaža, portreta. Slike nastale kao odgovor na svakodnevicu karakteriše svetao, čist i intenzivan kolorit, koji odražava optimistički i dinamični životni pristup.

(Iz teksta kataloga Simonide Stanković:
„Suština ovog nepretencioznog i toplog, naizgled benignog, ali metafizički osenjenog slikarstva se dakle ne krije samo u simfoniji senzualnih boja i igri svetlosti i tame, nego i u vanvremenosti prikazanog oniričnog prostora koji ima svoju dubinu i višeslojnost. Retko kada boje i svetlost mogu u nekome izazvati tako jake, a prijatne senzacije,što je do sada polazilo za rukom Marku Šagalu( Marc Chagall), Francu Makeu( Franz Macke), i još ponekom, a evo i Maksu Bulinu“… (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.