Naslovna » BG servis » Takmičenje vozača i automehaničara Beograda 2012

Takmičenje vozača i automehaničara Beograda 2012

Takmičenje vozača i automehaničara Beograda biće održano u subotu, 2. juna, od 10.00 do 17.00 na poligonima Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“ – pogon Karaburma. Pokrovitelj takmičenja je Skupština grada Beograda, a generalni sponzor i domaćin GSP „Beograd“.

Predsednik Udruženja vozača Beograda Vojislav Ćorović je rekao da će na takmičenju učestvovati vozači i automehaničari GSP „Beograd“, JKP „Beograd-put“, JKP „Gradska čistoća“, SP „Lasta“, SP „Lastra“, Vojske Republike Srbije i JP PTT saobraćaja Srbije, koji će pokazati kako se znanjem i spretnošću postiže sigurnost i bezbednost na putevima. Učestvovaće i 15 žena koje će se takmičiti u veštini upravljanja motornim vozilima i poznavanju saobraćajnih propisa u B kategoriji. U C kategoriji učestvovaće vozači kamiona, a u D kategoriji vozači autobusa i automehaničari.

Direktor GSP „Beograd“ Mileta Radojević je kazao da ovo takmičenje utiče na održavanje takmičarskog duha kod vozača i automehaničara, na njihovu edukaciju, što povećava bezbednost prevoženja Beograđana i obezbeđuje sigurniji prevoz vozilima javnog gradskog prevoza. Neka najbolji pobede, dodao je, i naglasio „neka se posle svakog ovakvog takmičenja nivo saobraćajne kulture za nijansu poveća kod svih učesnika u saobraćaju“.

Pomoćnik sekretara za saobraćaj Dragan Vuković je podsetio da ova manifestacija ima tradiciju dugu 56 godina, te da je ovo petnaesto takmičenje vozača.

– Ovo je veoma značajna manifestacija jer je naša bezbednost upravo u rukama ljudi koji se takmiče. Ova manifestacija unapređuje ponašanje vozača, podiže nivo odgovornosti i svest o rizicima, unapređuje veštine i razmenu iskustava – istakao je Vuković.

Po njegovim rečima, Beograd je složen saobraćajni sistem koji ima 620 kilometara ulične mreže, 530 semaforizovanih raskrsnica, nekoliko hiljada nesemaforizovanih raskrsnica, oko 500.000 registrovanih vozila, 200.000 vozila koja kruže užim centrom grada. Pokazatelj važnosti ovog takmičenja jeste podatak da se u Beogradu dnevno desi oko 65 saobraćajnih nezgoda, da ima 21 crna tačka i 90 opasnih deonica. (Beoinfo)

loading...