Naslovna » Izlasci » Pozorište » Teatro Verde: Bio jednom jedan kralj… dis-mol

Teatro Verde: Bio jednom jedan kralj… dis-mol

U sredu, 23. maja od 17.00, u Dečjem kulturnom centru Beograda (Takovska 8) biće održana predstava italijanskog Teatra Verde „Bio jednom jedan kralj… dis-mol“, u organizaciji Italijanskog instituta za kulturu.

Komad je predstavljen sa uspehom na nacionalnim i međunarodnim festivalima. Pet glumaca-lutkara uz pomoć preko četrdeset lutaka i marioneta oživljavaju scenu uz raznovrsnu i uzbudljivu muzičku pratnju.

Zavesa se diže sa nespretnim voditeljem koji pokušava da ukroti čitavu vojsku lutaka da bi ih naterao da izvedu neke zahtevne muzičke numere. Ali, čudne i buntovne lutke čini si ne žele da se povinuju naredbama… Epizode su inspirisane bajkama poput „Lepotice i zveri“, „Crvenkape“ i drugih bajki koje deca dobro poznaju. Muzika u predstavi obuhvata sve epohe, od Baha do Bitlsa, od napolitanske tarantele do Rosinija. Upravo arija „Bio jednom jedan kralj“ iz „Pepeljuge“ velikog kompozitora iz Pezara, dala je naslov ovom poetičnom i zabavnom spektaklu. Voditelj se izražava na lak i razumljiv način u stilu narodnog teatra i komedije del arte.

Komad je za sve uzraste i traje oko 60 minuta. Rеžija: Frančesko Matjoni. (danubeogradu.rs)