Naslovna » BG svaštara » Terazije tridesetih u Novom Beogradu

Terazije tridesetih u Novom Beogradu

Beogradizacija Beograda u subotu, 5. maja, organizovaće manifestaciju u Novom Beogradu, tj. u replici Terazija iz 30-ih godina prošlog veka.

U senkama hotela „Moskva“ i „Balkan“ od 12.00 nastupiće Belgrade Dixieland Orchestra, od 13.30 đaci Jazz odseka muzičke škole „Stanković“, a od 18.00 bend Jovana Maljokovića.

U 15.00 odigraće se generalna proba maturantskog plesa – „Ples sa Evropom“ u kome učestvuju maturanti beogradskih srednjih škola i gimnazija.

Terazije iz tridesetih godina su jedinstven turističko kulturni park sa 4500 kvadratnih metara poslovnog prostora i prostora namenjenog umetnicima koji će stvarati u autentičnom ambijentu iz prošlog veka. Posetioci će moći da uživaju i u autentičnim kostimima, da upoznaju stare zanate i shvate kako je Beograd živeo u vreme žirado šešira.

Beogradizacija Beograda je gradska manifestacija kulturnog karaktera pokrenuta 2010-e godine od strane Skupštine grada Beograda u saradnji sa NIS-om, a u izvršnoj produkciji Omladinskog pozorišta DADOV. (danubeogradu.rs)

loading...