Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » The Cranberries u Hali sportova 4. decembra

The Cranberries u Hali sportova 4. decembra

Kombank Arena i Music Star na scenu Hale sportova 4. decembra dovode vlasnike hitova „Linger“ i „Zombie“, grupu The Cranberries. Ulaznice su u prodaji po cenama od 2.500, 2.900 i 3.500 dinara.

Irski pop rock bend vratio se na svetsku muzičku scenu velikom turnejom u okviru koje će po prvu put nastupiti i u Beogradu. Kombinujući melodije gitarskog indie popa sa zvučnom teksturom kasnih 80-tih uz dodavanje keltskog preliva, The Cranberries je postala jedna od najuspešnijih grupa ranih 90-tih. Predvođena pevačicom Dolores O’Riordan čiji je prodorno moćan glas glavno obeležje grupe, grupa izbija na vrh muzičke scene baladom „Linger“ 1993. godine. Debi album „Everybody Else is Doing It, So Why Can’t We?“ nastavlja međunarodni uspeh pesme „Linger“ a i naredni, „No need to Argue“ iz 1994. godine razbija rekorde prodaje u više miliona kopija i izbacuje više hitova.

The Cranberries je do sada prodao više od 15 miliona primeraka samo u Americi. Četiri albuma našli su se među top 20 na Billbordovoj listi najboljih 200 albuma svih vremena (Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?; No Need to Argue; To the Faithful Departed i Bury the Hatchet) kao i osam pesama među top 20 („Linger“, „Dreams“, „Zombie“, „Ode to My Family“, „Ridiculous Thoughts“, „Salvation“, „Free to Decide“ i „Promises“). Posle šestogodišnje pauze, bend se vraća na muzičku scenu objavljivanjem šestog albuma „Roses“.

The Cranberries su nastali u Irskoj, gradu Limeriku, 1989. godine. Braća Hogan, gitarista Noel Hogan i basista Mike Hogan i bubnjar Fergal Lawler, osnovali su bend a zatim objavljuju konkurs za kompozitora i tekstopisca na koji se prijavljuje pevačica Dolores O’Riordan sa grubom verzijom pesme „Linger“…

Planirano je da se koncert održi u Kombank areni, ali je do premeštanja u novobeogradsku Halu sportova došlo zbog podudaranja sa terminima održavanja Evropskog prvenstva u rukometu za žene, koje će se od 4. do 16. decembra održati u Kombank Areni. Kupljene ulaznice važiće za Halu sportova. (danubeogradu.rs)

loading...