Naslovna » BG svaštara » Književnost » U Kuli Nebojša „Posmatrač ptica“ Vide Ognjenović

U Kuli Nebojša „Posmatrač ptica“ Vide Ognjenović

U Kuli Nebojša, u okviru ciklusa „Priče o Beogradu“, 8. maja od 19.00, Vida Ognjenović predstaviće svoju knjigu „Posmatrač ptica“. Na predstavljanju knjige, pored autora, govoriće i Gojko Božović, glavni urednik izdavačke kuće „Arhipelag“.

Roman Vide Ognjenović je uzbudljiva priča modernih vremena koja prati junake izuzetnih sudbina, propraćene dubinom pripovedačkog humora i snagom pripovedanja. U središtu ovog izuzetnog romana nalazi se junak uskomešanog identiteta, dok uz njega čitalac prati i priču o Ruskom zaštitnom korpusu i „belim Rusima“ – emigrantima u Srbiji. Knjiga pruža verodostojnu sliku o Beogradu u vreme i posle Drugog svetskog rata, o Okudžavi i Visockom, o ljubavi i svevidećem oku policije. U ovaj roman stala je čitava druga polovina XX veka.

Za roman „Posmatrač ptica“ Vida Ognjenović je dobila nagrade „Kočićeva knjiga“ i „Zlatni Hit Liber“. „Posmatrač ptica“ je jedna od osam najčitanijih knjiga u javnim bibliotekama u Srbiji u 2011. godini. Proza i drame su joj prevođene na engleski, mađarski, makedonski i nemački jezik. Živi i radi u Beogradu.

Projektom „Priče o Beogradu“ JP „Beogradska tvrđava“ se trudi da promoviše književna dela domaćih autora u razgovorima sa piscima i stručnjacima iz različitih oblasti kulture, a u cilju uspostavljanja novog i bogatijeg sadržaja u revitalizovanom prostoru Kule Nebojša, kao i promociji Beograda i njegovih reka na čijim obalama leži. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.